Bikefit

Wielersport doe je voor je plezier. 


U wilt toch ook zonder klachten bewegen? Een fietsmeting kan daarbij cruciaal zijn. Dat hoeft niet altijd heel uitgebreid. Een knieklacht kan snel verholpen zijn als er goed naar de stand van de voeten gekeken wordt. Kleine aanpassingen resulteren al vaak in een verbetering en dus een positief resultaat. Sta maar eens stil bij het aantal omwentelingen dat u maakt tijdens een fietstocht. De optelsom van deze fysieke belasting maakt het verschil, zowel in positieve als negatieve zin. 


Uiteraard zetten we iedere klant die bij ons een fiets aanschaft, in de basis goed op de fiets. Kleine aanpassingen hierin kunnen al opmerkelijk veel comfort bieden.

Heeft u klachten?

Dan biedt een uitgebreidere fietsmeting waarschijnlijk een passende oplossing voor u. In de speciale Fit ruimte zal met aandacht, ervaring en specialistische kennis geanalyseerd worden waar mogelijke knelpunten ontstaan. Door aanpassingen in het materiaal werken we naar een zo optimaal mogelijke fietshouding die passend is bij u als persoon. 

 

 

Een uitgebreide fietsmeting gebeurt altijd op afspraak. Even bellen of langskomen is dan gewenst. Zo kan vooraf met u bepaald worden hoe uitgebreid u de meting wilt en wat wij hierin kunnen bieden.


Nagenoeg alle fietsmetingen leveren voor u als klant een verbetering op. Dat komt vooral het fietsplezier ten goede!

Tijdens de fietsmeting houden we rekening met de blessures die er op dat moment zijn, maar ook met blessures die er in het verleden zijn geweest. Daarnaast zijn vooral de doelen die je stelt als wielrenner, van belang.

Door stap voor stap te werk gaan, zie je hoe de veranderingen je fietshouding verbeteren en optimaliseren.

 

Tijdens de fitting krijg je informatie en tips over het juiste materiaal en de houding. Niet alleen advies in sturen, stuurpen lengte, zadel, crank lengte en pedalen, maar ook in frame geometrie. En omdat geen mens symmetrisch is wordt er rekening gehouden met verschil in been en armlengte. Ook worden de schoenplaatjes nauwkeurig afgesteld zodat de voet in de meest ideale plaats en in de in de meest ideale hoek met het pedaal is verbonden.